9 Şubat 2007 Cuma

Messer Chups

7 Şubat 2007
Babylon (İstanbul)

Meğer birçok kişinin içinde bir trash korku filminde rol almak varmış. Çünkü o gece Babylon'daki kalabalık gerçekten şaşırtıcı düzeydeydi. Konsere gene zar zor yetişmeye çalışırken sokakta "fazla biletiniz var mı?" diye soranları da görünce işimizin içeride zor olacağını anladık. Nitekim içeride ortalara doğru bile ulaşmak oldukça zorlu bir yolculuktu.

Messer Chups şarkılarını albüm kayıtları düzgünlüğünde çok temiz bir sound ile çaldı. Hatta canlı olup olmadığını ayırt edilemeyecek yerler bile oldu. Gerek Oleg Gitarkin ve Zombie Girl'ün sahnedeki ağırbaşlılığı, gerekse şarkıların özellikle sözsüz olmasından dolayı birbirine benzer duruma sürüklenmesi konseri biraz tekdüze hale getirmedi değil. Ayrıca seyirci ile tüm iletişimi davulcuları sayesinde kurdular. Açıkçası Zombie Girl'den birkaç kelime duymak mest ederdi ama maalesef kendisi yoğun tezahüratlara karşın ara sıra selam vermekle yetindi. Fakat kendini daha ilk şarkıdan Messer Chups'un ellerine salıvermiş biz dahil tüm izleyenler için bunlar çok da önemli değildi. Dansa doyamayan kana susamış seyirci Messer Chups'ın bislerine de doyamadı ve Oleg Gitarkin ile Zombie Girl'ün varlıklarının bile yettiği, uzunca bir süre anımsanacak bir konser oldu.

Tabi ki konserdeki görsellerden de bahsetmeden geçmek olmaz. Gerçekten bu filmler nasıl bir aklın ürünü olarak çekilmiş dedirten sahnelerin oldukça ironik şekilde akması birçok kez dansı müziği bırakıp gülmekten iki büklüm projeksiyona kilitlenmemize yol açtı. Özellikle sivri bir tepenin üstünde "debelenen" yarı çıplak kadının olduğu sahne herhalde kaçıranların üzülmesi için bir sebeb daha oldu.




Foto Albüm [Picasa]


Messer Chups incelemesi [uskidsknow]


1 yorum:

ikiyol dedi ki...

Senin o israrci reklamlarin sonucu, hic de eglenicegimi sanmayarak geldim konsere ama beklentilerimden cok farkli bi geceydi gercekten, sarkilarin hicbirini ayirt edememis olsam da, bir saniye bile sikilmadim ve iyi ki gelmisim konsere, iyi ki zorlamissin hepimizi!