1 Şubat 2007 Perşembe

Ratatat / Maximo Park


27 Ocak 2007
Yeni Melek (İstanbul)

Ne kadar eleştirsek de Yeni Melek yavaştan kendini alıştırmaya başladı (ya da alışmak zorunda olduğumuzdan da olabilir), özellikle önlerde bir yer edinebildiniz mi sound ve atmosfer bakımından tatmin olabiliyorsunuz. Bir gece önce aynı yerde Stuart Staples'ı seyrettikten sonra geçen 24 saat içinde bünyemizi tamamen farklı bir tecrübeye hazırlamak durumundaydık. Çünkü gece iki adrenalin yüklemesini aynı anda sundu bize.

Haftalarca vahşi kükremeler eşliğinde çevremizi rahatsız ettikten sonra Ratatat'ı en nihayetinde sahnede gördüğümüz an, gece boyunca geçireceğimiz zamanın belki de en güzel noktasıydı. Yeni Melek daha kalabalık bakımından doyum noktasına ulaşmamışken sahneye oldukça sessiz sedasız çıkan Mike Stroud ve Evan Mast ikilisi hiç de sessiz devam etmediler, aksine dalga dalga insanın üstüne gelen bir performans sergilediler. Evet müzikleri söz içermiyor, ama kendimizi bir şekilde eşlik ederken buluverdik. Seventeen Years'da neler olduğunu ise hatırlayan pek yok. Sanırım tek kötü yanı göz açıp kapayıncaya kadar ikiliye veda etmek durumunda kalmamızdı.

Maximo Park ise doyuma ulaşmış bedenleri tekrar harekete gerirmek gibi zor bir görevle sahne aldı. Solist Paul Smith'in çoşkulu performansı sayesinde her ne kadar akıllar Ratatat'ta da kalmış olsa bir kez daha hareketlendik, "Apply The Pressure", "Graffiti" gibi demirbaşlar ve yeni single "Our Velocity" eşliğinde Maximo Park'ın yapmakta iyi olduğu tarzı benimsedik. Smith'in aralarda şarkıların anlamlarını açıklaması (her ne kadar bunlar "sokakta gördüğünüz bir kıza ondan hoşlandığınızı söylemek ne kadar da zor bir durum, işte bu şarkı onunla ilgili" gibi çok da derin olmayan ifadeler de olsa eğlenceliydi) ve birçok kez İstanbul ve seyirci ile ilgili mutluluklarını dile getirdiği anlar da diğer akılda kalanlar. Sayın starchild'ı da Maximo Park sırasında aramızda görememizin nedeni sonradan öğrendimize göre o sıralar Yeni Melek'in bir köşesinde yakaladığı Ratatat ile koyu bir sohbete dalmış olmasıymış, ancak fotoğraf çekme fırsatı yakalayamamış maalesef. Bunu da gıpta ile belirtelim.

Ayrıca Maximo Park'ın yayınlayacağı yeni albümünün ayrıntılarını ve single Our Velocity'i aşağıdaki [uskidsknow-haber] linkini takip ederek bulabilirsiniz.







Foto Albüm [Picasa]


Ratatat incelemesi [uskidsknow]
Maximo Park yeni albüm [uskidsknow-haber]


Hiç yorum yok: